Waarom toermalijn edelstenen exclusief zijn.

Toermalijn is een zeer zeldzame edelsteen. Er wordt wel veel toermalijn gevonden, maar lang niet alles is geschikt om er mooie stenen voor sieraden van te maken. Voor Daans Design maak ik sieraden met deze bijzondere edelsteen.

 

Vindplaatsen van toermalijn

De meeste vindplaatsen van toermalijn zijn in de bergen van Brazilië, V.S., Afrika, Madagaskar, Sri Lanka en Rusland. 

 

Verschillende kleuren toermalijn

Er zijn veel verschillende kleuren toermalijn. Bijvoorbeeld blauwe toermalijn, ook wel Indigoliet genoemd, wordt veel gevonden in Brazilië, Afghanistan, Pakistan en Afrika. En mooie roze toermalijnen worden vooral in Californië gevonden. De mooiste watermeloen toermalijn wordt gevonden in Brazilië en Afrika. Deze toermalijn wordt watermeloen genoemd omdat zij een groene buitenkant hebben, de zogenaamde schil, en binnenin een roze kleur hebben.

 

 

Edelstenen toermalijnen

Ruwe toermalijnen worden vaak facet geslepen in rechthoekjes, de trapvormige baquettes, of in druppelvormige briolettes. De vorm die ik zelf heel mooi vind om te verwerken in mijn toermalijnsieraden zijn de schijfjes toermalijn.

 

Oorbellen, Lange oorbellen, Maxima oorbellen, Toermalijn oorbellen, Roze oorbellen, Roze toermalijn oorbellen, Edelstenen oorbellen, Oorbellen edelsteen, Oorbellen met edelsteen, Handgemaakte sieraden, Handgemaakte oorbellen, Exclusieve oorbellen, Cadeau voor haar, Sieraden voor haar kopen, Sieraden webshop, Sieraden online kopen, Moderne sieraden met edelsteen

Deze schijfjes worden uit een ruw kristal toermalijn gezaagd. De rand rondom wordt ruw gelaten en de voor- en achterkant worden glad gepolijst. Je kijkt zo recht in het hart van het kristal. Vaak komen er heel veel verschillende kleuren in voor. Deze kleuren zijn vaak zo bijzonder en stralend dat ze in het zonlicht heel mooi schitteren. Dit is met niet één andere edesteen te vergelijken.

 

Zeldzame paren

Helemaal zeldzaam worden deze schijfjes als er twee schijfjes uit één kristal kunnen worden gezaagd. Hiervoor moet het kristal namelijk groot genoeg zijn en dit is meestal niet het geval!

 

Daans Design lange oorbellen toermalijn edelsteen

 

Van deze paren maak ik uiteraard exclusieve toermalijn oorbellen. Deze kunt u hier bewonderen. De enkele toermalijn schijfjes of baquettes verwerk ik in mijn kettingen met toermalijn of in kettingen met parels.

 

Met toermalijn edelstenen heeft u altijd originele en exclusieve sieraden welke echte juweeltjes zijn om te dragen!

Home

Armbanden

Edelstenen kettingen

Oorbellen

Ringen

© 2017 - 2023 Daans Design | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel